Ilustračné foto: Chutná desiata do hôr pripravená s láskou od CEZHORY.SK
Raňajky sú základom dňa o tom niet pochýb. Keď sa chystáte na celodennú turistiku, tak jednoznačne sa na to treba poriadne pripraviť. Taká turistika na Tichou dolinou vie byť náročná, a preto vám odporúčame zabaliť si so sebou napríklad takú domácu granolu.
Odštartuje svoje ráno zdravo!
Suroviny:
- 100 g ovsených vločiek
- 1 jablková výživa
- hrsť mandlí, pekanových orechov, slnečnicových semienok a sušeného ananásu
- 1 PL chia semienok
- 1 PL sirupu z agáve
- 3 PL medu
- štipka soli
- 1 smotanový jogurt
- jahody a čučoriedky
Postup:
- Do misky nasypeme ovsené vločky, ktoré zmiešame s jablkovým pyré.
Ovsené vločky sa zmiešajú s jablkovým pyré.
- Pridáme mandle, pekanové orechy, slnečnicové semienka, sušený ananás a chia semienka.
Do ovsených vločiek pridáme oriešky.
- Všetko osladíme sirupom z agáve a medom. Zmes premiešame, dáme piecť dozlatista pri teplote 180 stupňov približne 20 až 25 minút.
Tak čo, inšpirovali sme vás? Všetky suroviny do našich receptov nám dodal náš partner BILLA Slovensko.