Kapustnica vo Vysokých Tatrách.

FOTO: Reštaurácia Koliba Kamzík

Naše veľhory sa po zimnom období prebúdzajú k novému životu a ponúkajú stále viac farieb. Lúky v nižších polohách začínajú kvitnúť, svoj vzhľad menia aj lesy. Jarná túra v takomto prostredí je určite zážitkom.

Koliba Kamzík

Vysokohorské chodníky sú do polovice júna uzavreté, ale možností na turistiku po bezpečných trasách je oveľa viac. Kontrast farebnej prírody s okolitými ešte bielymi štítmi je v tomto období nádherný. Rovnako dôležité je aj jedlo a nápoje, ktoré si zoberiete so sebou, prípadne naplánujete po turistickom pochode. V Tatrách nájdete mnoho typov reštaurácií, od tradičných horských chatiek s miestnymi špecialitami až po elegantné reštaurácie s vynikajúcimi gurmánskymi jedlami.

My sme sa po ceste z Hrebienka do Starého Smokovca zastavili v Kolibe Kamzík. Tradičný slovenský drevený interiér pôsobí útulne, na stoloch majú obrúsky s modrotlačou, vo vázach malé kvietky. Teraz na jar sa už dá počas slnečných dní v pohode posedieť aj na krytej terase, ktorá tiež dýcha teplom horskej chalupy. Zaujala nás aj originálna drevená podlaha, ktorá dodáva priestoru tú pravú atmosféru. V takomto interiéri asi nemôžu ponúkať iné ako tradičné slovenské špeciality.

Vybrali sme si na ochutnávku dve jedlá: Zemiakové placky s trhaným morčacím mäsom a Kamzík Tanier plný slovenských tradičných špecialít, ktorý sme mali aj so zvýhodnenou cenou vďaka MYAPLEND menu. Jedlá nám servírovali na tradičných modrých tanieroch a chuťovo sme boli veľmi spokojní. Sladkou bodkou za výborným obedom bola vanilková zmrzlina, ktorej dávame 10 z 10. bodov. Musíme uznať, že Koliba Kamzík určite stojí za vašu pozornosť. A ak máte radi ľudovú muziku, vraj sa máte zastaviť v Kolibe Kamzík v piatok a sobotu po 17-tej, vtedy tam vyhráva živá Cigánska muzika.

Reštaurácia Olívia

Podobné skúsenosti sme mali v Tatranskej Lomnici, konkrétne v Olívia Restaurant, ktorá sa nachádza na prízemí Hotela Kukučka. Vo vnútri pôsobí ako moderná horská chata, interiér v sebe spája pohodlie a pocit, ktorý sa vám bude spájať s Tatrami aj po návrate domov. Doplnky sa taktiež spájajú s tatranskou prírodou, najmä s majestátnymi jeleňmi a v interiéri prevládajú celkovo zemité farby. Personál je veľmi priateľský. Z ponuky sa dajú vybrať jedlá z rôznych druhov mäsa, rýb, nechýba množstvo zeleniny, ak nedáte dopustiť na dezerty, ste na správnom mieste. V kuchyni pripravujú jedlá z čerstvých surovín, sú celkom kreatívni, radosť sa pozerať na ponuku.

My sme neodolali jeleniemu steaku na šípkovej omáčke s ďumbierom a opečenou karlovarskou knedľou a grilovanému steaku z tuniaka v parmezánovo-sézamovej kruste podávaný na kukuričnom pyré s teryaki omáčkou. K jedlu sa výborne hodil pohár kvalitného vína, ale vybrať si môžete aj zo širokej ponuky špeciálnych siežich limonád. Obe z týchto reštaurácií majú na internete aj priaznivé recenzie od viacerých foodblogerov, čo sa potvrdilo aj nám. A ak sa zaregistrujete na www.myaplend.com, máte možnosť využiť zvýhodnené ceny vo viacerých tatranských reštauráciách.

Ďakujeme za zdieľanie článku
Facebook
Twitter
LinkedIn
Páči sa vám článok?

0 / 5. 0

Mohlo by sa vám páčiť z nášho e-shopu