Chutný lepeňák

Vo vysokých Tatrách častokrát býva cieľom turistiky vysokohorská chata. Tá ponúka pre turistov možnosť vychutnať si teplé jedlo kedykoľvek počas dňa. Ak ste sa však rozhodli zablúdiť na štíty Vysokých Tatier, nezabudnite si zbaliť dostatok jedla, ak by sa vaša turistika predĺžila. 

Náš tip? Jednoznačne tradičný lepeňák s vyprážaným kuracím rezňom.

Suroviny:

kuracie prsia
2 vajíčka
kukuričná strúhanka
hladká múka
repkový olej
soľ a čierne korenie
plátkový syr
anglická slaninka
medová horčica
kyslé uhorky
čerstvá rukola
chlieb

 

 Postup:

         Umyté kuracie prsia uložíme na drevenú dosku. Poriadne ich naklepeme, aby zostali tenké a po upečení chutné. 

Klepanie rezníkov
Rezne naklepeme. Autor fotografie: cezhory.sk

         Naklepané kuracie prsia osolíme a okoreníme. Pripravíme si múku, vajíčka a kukuričnú strúhanku. A teraz šup s rezníkmi do trojobalu. 

trojobal z kvalitných Billa surovín
Príprava trojobalu z múky, vajíčka a kukuričnej strúhanky. Autor fotografie: cezhory.sk

      Obalené rezne vypražíme a necháme vychladnúť.

     Nakrájame si krajce čerstvého chleba, potrieme ich medovou horčicou a uložíme na krajec vyprážaný rezník. Naň poukladáme slaninku, syr, kyslé uhorky a čerstvú rukolu. Hotovo! A teraz už len vychutnávajte

Hotový lepeňák. Autor fotografie: cezhory.sk

Tak čo, inšpirovali sme vás? Všetky suroviny z našich receptov nájdete v predajniach BILLA po celom Slovensku.

Autor titulnej fotografie: cezhory.sk

Ďakujeme za zdieľanie článku
Facebook
Twitter
LinkedIn
Páči sa vám článok?

0 / 5. 0

Mohlo by sa vám páčiť z nášho e-shopu