Predné Solisko sa mnohým spája najmä s tradičnou zimnou lyžovačkou. No veru aj taká letná turistika na v týchto končiaroch rozhodne stojí za to! Miernym tempon sa sem zo Štrbského plesa dostanete za 2 hodinky. Čakajú na vás krásne výhľady a ikonický dvojkríž. Aby ste počas cesty nevyhladli, ponúkame vám tip na skvelú pizza bagetu!
Vyskúšajte bagetu plnenú chutným prosciuttom.
Suroviny:
- bageta
- 150 ml pasírovaných paradajok
- soľ, čierne korenie a chilli
- 1 PL sušenej bazalky
- 1 balenie Schwarzwäldskej šunky
- 1 balenie Prosciutto Crudo
- strúhaný syr
- 3 cherry paradajky
Postup:
- Pasírované paradajky zmiešame so soľou, čiernym korením a sušenou bazalkou. Zmes odložíme bokom.
- Čerstvú bagetu rozrežeme a začneme napĺňať. Poriadne ju potrieme paradajkovým základom a následne obložíme Schwarzwäldskou šunkou, Prosciuttom Crudo, plátkovým aj strúhaným syrom.
- Nakoniec pridáme nakrájané cherry paradajky. A teraz, hor sa na Solisko!
Tak čo, inšpirovali sme vás? Všetky suroviny do našich receptov nám dodal náš partner BILLA Slovensko.
Autor titulnej fotografie: cezhory.sk