Pizza bageta

Predné Solisko sa mnohým spája najmä s tradičnou zimnou lyžovačkou. No veru aj taká letná turistika na v týchto končiaroch rozhodne stojí za to! Miernym tempon sa sem zo Štrbského plesa dostanete za 2 hodinky. Čakajú na vás krásne výhľady a ikonický dvojkríž. Aby ste počas cesty nevyhladli, ponúkame vám tip na skvelú pizza bagetu!

Vyskúšajte bagetu plnenú chutným prosciuttom.

Suroviny:

  • bageta
  • 150 ml pasírovaných paradajok
  • soľ, čierne korenie a chilli
  • 1 PL sušenej bazalky
  • 1 balenie Schwarzwäldskej šunky
  • 1 balenie Prosciutto Crudo
  • strúhaný syr
  • 3 cherry paradajky

Postup:

  • Pasírované paradajky zmiešame so soľou, čiernym korením a sušenou bazalkou. Zmes odložíme bokom.
Paradajková zmes
Ochutíme pasírované paradajky. Autor fotografie: cezhory.sk
  • Čerstvú bagetu rozrežeme a začneme napĺňať. Poriadne ju potrieme paradajkovým základom a následne obložíme Schwarzwäldskou šunkou, Prosciuttom Crudo, plátkovým aj strúhaným syrom.
obložená bageta
Naplníme bagetu. Autor fotografie: cezhory.sk
  • Nakoniec pridáme nakrájané cherry paradajky. A teraz, hor sa na Solisko!
obložená bageta
Obložíme celú bagetu. Autor fotografie: cezhory.sk

Tak čo, inšpirovali sme vás? Všetky suroviny do našich receptov nám dodal náš partner BILLA Slovensko.

Autor titulnej fotografie: cezhory.sk

Ďakujeme za zdieľanie článku
Facebook
Twitter
LinkedIn
Páči sa vám článok?

4 / 5. 5

Mohlo by sa vám páčiť z nášho e-shopu