Pizza bageta

Ilustračné foto: Chutná desiata do hôr pripravená s láskou od CEZHORY.SK

Predné Solisko sa mnohým spája najmä s tradičnou zimnou lyžovačkou. No veru aj taká letná turistika na v týchto končiaroch rozhodne stojí za to! Miernym tempon sa sem zo Štrbského plesa dostanete za 2 hodinky. Čakajú na vás krásne výhľady a ikonický dvojkríž. Aby ste počas cesty nevyhladli, ponúkame vám tip na skvelú pizza bagetu!

Vyskúšajte bagetu plnenú chutným prosciuttom.

Suroviny:

  • bageta
  • 150 ml pasírovaných paradajok
  • soľ, čierne korenie a chilli
  • 1 PL sušenej bazalky
  • 1 balenie Schwarzwäldskej šunky
  • 1 balenie Prosciutto Crudo
  • strúhaný syr
  • 3 cherry paradajky

Postup:

  • Pasírované paradajky zmiešame so soľou, čiernym korením a sušenou bazalkou. Zmes odložíme bokom.
Paradajková zmes

Ochutíme pasírované paradajky.

  • Čerstvú bagetu rozrežeme a začneme napĺňať. Poriadne ju potrieme paradajkovým základom a následne obložíme Schwarzwäldskou šunkou, Prosciuttom Crudo, plátkovým aj strúhaným syrom.
obložená bageta

Naplníme bagetu.

  • Nakoniec pridáme nakrájané cherry paradajky. A teraz, hor sa na Solisko!
obložená bageta

Tak čo, inšpirovali sme vás? Všetky suroviny do našich receptov nám dodal náš partner BILLA Slovensko.

Ďakujeme za zdieľanie článku
Facebook
Twitter
LinkedIn
Páči sa vám článok?

4 / 5. 5

Mohlo by sa vám páčiť z nášho e-shopu